fbpx Skip to content

Aanvragen stap-budget

01
mei
Stapbudget opleiding
03
jul
Stapbudget opleiding
04
sep
Stapbudget opleiding
01
nov
Stapbudget opleiding

Stap-budget aanvragen

Meld je hier direct aan voor de opleiding tot rijinstructeur

€ 1000,- euro STAP-budget aanvragen voor je opleiding?

Studeren is nu extra aantrekkelijk! Want met het STAP-budget via UWV kunnen werkenden en werkzoekenden per jaar tot € 1.000,- subsidie aanvragen voor het volgen van een opleiding. Hiermee wordt studeren een stuk aantrekkelijker!

De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie.

Dankzij de ISO-certificering en het NRTO-Keurmerk is het bij LesGO mogelijk om de opleiding tot rijinstructeur te volgen met behulp van het STAP-budget.

Voorwaarden STAP-budget

Het STAP-budget is een nieuwe regeling voor scholing en ontwikkeling. Tot 1 januari 2022 was het mogelijk om scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Sinds die datum is dat niet meer mogelijk.

De overheid wil scholing voor een brede doelgroep mogelijk maken. Daarom is per 1 maart 2022 het STAP-budget gestart. Via STAP kunnen volwassen werkenden of werkzoekenden jaarlijks maximaal € 1.000 financiële hulp krijgen om scholing te betalen. Anders dan bij de vroegere belastingaftrek voor scholingskosten, hoeven mensen geen bedrag meer voor te schieten. Dat kan een voordeel zijn voor mensen met lagere inkomens en voor ouderen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 170 miljoen euro beschikbaar. Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij, want op=op.

Via het UWV loopt de inschrijving voor het STAP. Om STAP aan te vragen heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig, deze kun je aanvragen bij onze administratie.

Er is een beperkt bedrag beschikbaar voor STAP-budget. Als het bedrag voor deze aanvraagperiode op is dan kunt u nu geen toekenning voor STAP-budget meer ontvangen. U kunt het weer proberen in de volgende aanvraagperiode. Maak er dus snel gebruik van!

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, wordt het STAP-budget overgemaakt aan LesGO..

Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. 

Het UWV kan het STAP-budget in sommige gevallen ook terugvorderen, indien je niet hebt voldaan aan de verplichtingen die zijn verbonden aan het STAP-budget. Het gaat om de verplichting om de scholing af te ronden, de verplichting om mee te werken aan onderzoek naar de rechtmatigheid van de subsidieverlening, en de meldingsplicht. 

Onder afronding verstaat het UWV:

  • Je rond de scholing af met een diploma of certificaat; of
  • Je hebt een aanwezigheids- of deelnemingspercentage van ten minste 80% (of ten minste 80% digitale activiteiten bij digitale scholing). 
  • Vraag het STAP-aanmeldbewijs op bij onze administratie
  • Meld je aan via het STAP-portaal via het UWV (STAP-budget | UWV | Particulieren) 

Hoe werkt het STAP-budget?

De inschrijving voor het STAP-budget loopt via het UWV. Hiervoor is een STAP-aanmeldbewijs benodigd. Deze kun je aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. Onze leerling administratie neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie over hoe het STAP-budget werkt?

  • Rijksoverheid
  • Algemene voorwaarden

STAP-subsidie in 3 stappen

1. Meld je aan voor de opleiding
Meld je via onze site aan voor de opleiding tot rijinstructeur.

2. Ontvang je STAP-aanmeldingsbewijs
Na aanmelding ontvang je op verzoek een STAP-aanmeldingsbewijs. Geef dit aan tijdens je aanmelding. Hiermee ga je akkoord met de STAP-voorwaarden.

3. Indienen STAP-aanvraag
Via het UWV STAP-portaal dien je met je eigen DigiD het STAP-Budget aan te vragen. Via e-mail zal je op de hoogte gesteld worden wanneer het STAP-budget aangevraagd kan worden.

Op de dag van subsidieaanvraag is het belangrijk dat je direct om 10:00 inlogt op het UWV STAP-portaal. Dit om te voorkomen dat je naast het beperkt beschikbare budget grijpt en de €1000,- zelf zal moeten betalen.

Vraag hier jouw stap-budget aan

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.